50% off all online orders from Feb 20th-Mar 14th
It's not Pizza. It's Blondies.
Agnieszka i Marcin Chmielewscy
Przystań & Marina
została wyróżniona
w Top 10 Restauratorów Forbes&For Solutions 2024.

W 2023 roku zdobyli
tytuł Nr 1 Restauratora
w Polsce według Forbes
i For Solutions za skuteczność biznesową i innowacyjność.

W 2025 roku zdobyła
rekomendację Michelin.
Przystań & Marina powstała w 2008 roku jako pierwsza restauracja fine diningowa na Wyspie Mieszczańskiej. Od tamtej pory nieprzerwanie wyznacza kulinarne kierunki we Wrocławiu.
To miejsce,
w którym historia spotyka współczesność, a każdy posiłek staje się spokojną celebracją smaku i widoku na serce miasta.
Nasza kuchnia to autorskie interpretacje klasycznych dań, inspirowane tradycją śródziemnomorską i polską, zaskakujące kreatywnymi połączeniami składników.
Szef Kuchni | Karol Sankowski

stoi na czele kuchni w restauracjach Przystań i Marina. Już pracując tu, odbył staż w prestiżowym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie, wcześniej współpracował z topowymi restauratorami w całej Polsce.

W gotowaniu jest zakochany. O swojej pracy mówi: „mój drugi dom”, a kiedy przekracza próg kuchni, oczy mu się śmieją. Niepokorny. Z wizją. Lubi robić wrażenie na gościach. Rybę serwuje z sosem béarnaise, który za pomocą ciekłego azotu o temperaturze minus 197 stopni Celsjusza zamienia w zimne, skrzące płatki śniegu.

W 2017 roku został Szefem Roku Polski Zachodniej według Przewodnika
Gault & Millau.

Opinie klientów

Kontakt
Kontakt
Telefon: +48 502 130 893
e-mail: przystan@przystan.wroc.pl
Adres
ul. Księcia Witolda 2
50-202 Wrocław